A tanfolyamokon mindig szoktam kedveskedni tanítványaimnak egy kis sütivel, kávéval, teával, üdítővel.
A sütit anyukám szokta elkészíteni, hivatalosan amerikai keksz a neve. Nagyon finom, szinte korlátlan ideig eláll és jól is néz ki:) Látványra barna és világos sávok futnak benne körbe-körbe.
Az egyik tanfolyamon a résztvevők úgy találták, hogy ez nagyon stílusos, mert ez a süti pont olyan, mint a @!
:)))
Leírom ide a receptjét, mert már nagyon sokan kérték tőlem:
Amerikai keksz, a "kukac" süti
Hozzávalók:
fél kg sima liszt
fél csomag sütőpor
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaó
Elkészítés: A sütőporral összeszitált lszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat és mindezt kézzel elmotzsoljuk. Elfelezzük. A tészta egyik felébe beletesszük a kakaót, mindkét tésztát külön-külön kigyúrjuk és kb. 3 mm vastagságra kinyújtjuk. A kakaós tésztát a világosra tesszük és összegöngyöljük. Konyharuhába csavarjuk és hűvös helyen 2 óra hosszat pihentejük. Azután 1 cm széles szeletekre vágjuk és nem túl közel egymáshoz tepsire rakjuk. Mérsékelten meleg sütőben sütjük.